У багатьох із вас є знайомі люди або бізнеси за кордоном, які хочуть допомагати військовим, територіальній обороні або лікарням медичними виробами та ліками. Співзасновник Український центр охорони здоров’я — UHC Павло Ковтонюк сформулював спосіб, як це зробити.

Ініціатива Help Ukraine, організована українським бізнесом та волонтерами, ефективно доставляє ліки зі складу у Польщі в Україну. Потім їх розподіляють на потреби ЗСУ та медичної системи.

Також на сайті зібрані актуальні потреби і їх перелік регулярно оновлюється.

Є два варіанти допомоги.

  1. Постачати наявні ліки та медичні вироби з-за кордону в Україну. Для цього треба сконтактуватися зі складом у Хелмі, Польща та направити ліки туди. Далі вони будуть доправлені в України та розподілені за потребами. Контакти складу знайдете на сайті Help Ukraine.
  2. Перерахувати кошти на закупівлю ліків та медичних виробів. Для цього відкрито рахунок за кордоном, на який фізичні особи та компанії можуть перераховувати будь-яку суму. Далі волонтери закуповують ліки у країнах Європи та доправляють їх до Польщі та далі до України. Зробити внесок можна тут.

Поділіться цією інформацією із вашим знайомими чи колегам за кордоном, які бажають допомогти.